Додик у Станарима

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су створени сви услови за формирање општине Станари и да је данас посјетио ово мјесто да би грађанима потврдио опредјељење власти у Српској да то буде реализовано.

На новинарско питање да ли је реално очекивати да до избора Станари буду проглашени за општину, предсједник Српске процијенио је да би то могло бити реализовано до краја ове или почетком наредне године.

"Вјероватно ће се одредити датум на основу којег ће се у року од 60 до 90 дана у новоформираној општини бити проведени локални избори", рекао је Додик новинарима у Станарима код Добоја, гдје је присуствовао народном збору.

Он је навео да је формирање општине Станари могуће захваљујући изградњи термоелектране, одређеног броја малих и средњих предузећа, као и комуникационом значају овог мјеста.

"Као предсједник Српске понудио сам закон који је сада у јавној расправи, по чијем окончању иде у Народну скупштину. Потом ће бити потписан указ и проглашена општина Станари", рекао је Додик.

Он је истакао да је овоме допринијела несумњива истрајност грађана Станара и чињеница да су они сматрали да постоје рационални разлози да се такав приједлог подржи.

У име Иницијативног одбора за обнављање општине Станари Мирко Кајганић рекао је да је циљ да се са данашњег народног збора пошаље јасна порука Народној скупштини Републике Српске да до избора Станари очекују да постану општина.

Izvor: glassrpske.com