Prva konstitutivna sjednica Skupština opštine Stanari

Odbornik SNSD-a Ostoja Stevanović izabran je danas za prvog predsjednika Skupštine opštine Stanari, za potpredsjednika je izabrana Dušanka Mitrović iz SP-a, a za zamjenika načelnika opštine Saša Đukić iz DNS-a.

Na konstitutivnoj sjednici za vršioca dužnosti sekretara Skupštine novoformirane opštine izabrana je Milena Panić, a 15 odbornika i načelnik opštine Dušan Panić položili su zakletvu.

Odbornici su usvojili Poslovnik o radu Skupštine opštine, Statut i odluku o inicijalnim sredstvima za tromjesečno finansiranje rada Skupštine u iznosu od 120.000 KM, koja je doznačilo Ministarstvo uprave i lokalne uprave Republike Srpske.

Sjednici u prostorijama Društvenog doma Stanari u svečanom dijelu prisustvovali su ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rečić i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, kao i ostale zvanice.

Na prvim lokalnim izborima za opštinu Stanari, odrđanim 1. februara, za načelnika je izabran kandidat SNSD-a Dušan Panić.

Političke stranke SNSD, SDS, SP, PDP i DNS prešle su cenzus od tri odsto za učešće u Skupštini opštine Stanari. SNSD je osvojio šest odborničkih mandata, SDS pet, SP dva, a PDP i DNS po jedan.

Predstavnici SNSD-a, SP i DNS-a potpisali su 24. februara u Stanarima koalicioni sporazum i utvrdili osnovne principe djelovanja u Skupštini ove lokalne zajednice.

Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici 9. septembra 2014. godine usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari, kojim se uređuje osnivanje, područje, nadležnosti, organi, njihov izbor i finansiranje ove opštine.
 

Izvor: nezavisne.com