Grupa OSVAJAČI u diskoteci BOKI - ČeČava

Po prvi put u diskoteci Boki - Čečava nastupiće grupa Osvajači.Ova legendarna grupa održaće koncert u subotu 28.01. od 22h.
Cijena ulaznica za grupu Osvajači košta 6km a ulaznice ce se prodavati na dan koncerta.

Osvajači su jugoslovenska i srpska hard rok i hevi metal grupa, osnovana u Kragujevcu 1990. godine.
Grupu su 1990. godine osnovali pevač Zvonko Pantović Čipi, gitarista Dragan Urošević, klavijaturista Nebojša Jakovljević, bas gitarista Saša Popović i bubnjar Miša Raca. U rad bend bio je uključen i basista Dejan Da�ovi�, kao i klavijaturista Laza Ristovski koji je bio zadužen za produkciju, ali je povremeno i nastupao sa Ovajačima. Na svoja prva dva albuma, Krv i led (objavljenom 1990. godine) i Sam (objavljenom 1995. godine), predstavili su se glam metal zvukom, a najveći uspeh su doživele njihove balade Možda nebo zna i S kim čekaš dan. Posle objavljivanja kopilacije The Best Of 1997. godine Osvajači su prestali sa radom. Mića Raca se povukao iz muzike zbog problema sa drogom. Posle snimanja pesme Vino crveno sa grupom Prvi čin, Pantović je osnovao bend Osvajači Ol Stars kome se ubrzo priključio i Jakovljević.

Osvajači su nastavili rad 1999. u novoj postavi, koju su, pored Uroševića i Popovića (koji je u ovoj postavi Osvajača svirao ritam gitaru), činili pevač Nenad Jovanović, basista Saša Marković i bubnjar Nenad Branković. Posle objavljivanja promo singla sa pesmama Samo ti i Minut ćutanja, Osvjači su snimili album Vrelina, na kome se nalazi i obrada pesme Rainbow Eyes grupe Reinbou (u prepevu nazvana Tragovi). Osvajači su se ponovo raspali veš iste, 2000. godine, a Jovanović se 2003. godine priključio hard rok grupi Stratus.

2003. godine Pantović i Urošević su ponovo okupili Osvajače. Pored još jednog prvobitnog člana Osvajača, klavijaturiste Nebojše Jakovljevića, ostali članovi grupe su Mikica Zdravković i Dejan Nikolić.

Diskografija:

Studijski albumi:
1990. Krv i led (PGP RTB)
1995. Sam (PGP RTS)
2000. Vrelina (Tejk It Or Liv It)
Kompilacije:
1997. The Best Of (Tejk It Or Liv It)

autor: dragec