Most na Ukrini u Dragalovcima pušten u probni rad

 Novoizgrađeni most na rijeci Ukrini u Dragalovcima, ukupne vrijednosti 1.147.000 KM, koji povezuje opštine Prnjavor i Stanari pušten je danas u probni saobraćaj.

Most je dužine 81,18 metara i širine 8,84 metra.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća Putevi Republike Srpske Nenad Nešić kaže da je most pušten u probni saobraćaj, jer zbog loših vremenskih uslova nisu završene diletacije na krajevima mosta.

Radna grupa je izvršila ispitivanje probnog opterećenja mosta i donijela zakljućak da se on može pustiti u eksploataciju objasnio je Nešić.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je ugovor za izgradnju ovog mosta potpisan još u vrijeme njegovog prvog mandata na mjestu načelnika 2011. godine, ali da su radovi zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa odgođeni i pošli tek 2015.

 Opština Prnjavor je još tada smatrala da je ovo jedan od veoma važnih projekata. U to vrijeme most je bio u veoma lošem stanju, pa se kompletan tereni saobraćaj vozila preko pet tona iz Prnjavora odvijao preko Dervente prema Stanarima i Doboju. Otvaranjem novog mosta taj problem je riješen, jer će se preko njega, osim putničkog, moći odvijati i saobraaj terenih vozila �istakao je Tomaš.

On je naglasio da je otvaranje ovog mosta na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva  Razboj od značaja i za lokalno stanovništvo kojem je u proteklom periodu bilo otežano normalno kretanje i putna komunikacija.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić kaže da se otvaranjem ovog mosta i Stanari otvaraju prema zapadnom dijelu Republike Srpske i Banjaluci.

Opština Stanari maksimalno je ispoštovala i učestvovala u svemu što je bilo potrebno za izgradnju ovog mosta. Iako je gradnja trajala nešto duže nego što je bilo predviđeno, sada imamo moderan most koji će služiti svima  rekao je Panić.

On je podsjetio da se opština Stanari u vrijeme izvođenja radova na mostu i odvijanja saobraćaja preko obilaznice u Brestovu dodatno angažovala na sanaciji makadamskog puta kako bi ga zbog velike frekvencije vozila održala u ispravnom stanju.

Izvođač radova je preduzeće Prijedorputevi.


 

Izvor: glas-regije.com