OTVARA SE ODJELJENJE BOGOSLOVSKOG FAKULTETA U DOBOJU

Odjeljenje restauracije i ikonopisa Bogoslovskog fakulteta Svetog Vasilija Ostroškog počinje u Doboju sa radom naredne, 2011./2012. školske godine, potvrdio je načelnik Obren Petrović nakon sastanka sa dekanom Bogoslovije u Foči protojerejom stavroforom Borisom Brajovićem.

Načelnik Petrović je pojasnio da je početak rada bogoslovskog odsjeka u Doboju rezultat dobre volje svih strana, koje su se složile da je ovakav potez dobar i za grad, i za RS i, prije svega, za studente koji će moći da biraju između Foče i Doboja, ovisno o tome odakle dolaze. Dvadeset studenata će biti upisano u ovoj godini, a u narednim godinama očekujemo i povećanje tog broja, rekao je on i dodao da će i to doprinijeti stvaranju univerzitetskog centra u ovom gradu.

Protojerej stavrofor dr Boris Brajović rekao je da je izuzetno zadovoljan razgovorom sa načelnikom i da je ovo rijedak primjer da se nakon iskazane volje za realizaciju predloženog projekta, na vrijeme ispune sva obećanja i ispune preduslovi .

SO Doboj je prethodno donijela pozitivnu odluku o pokretanju rada odsjeka Bogoslovije, koji će biti smješten u prostoru Centra za kulturu, gdje postoje odgovarajuće prostorije za rad, uključujući i Umjetničku galeriju.


Otvaranje odsjeka restauracije i ikonopisa Bogoslovskog fakulteta Svetog Vasilija Ostroškog iz Foče biće obavljeno sa blagoslovom Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja i vladike zvorničko tuzlanskog Vasilija.

izvor:https://www.opstina-doboj.ba

autor: dragec