Prepješačili 400km do Ostroga

Irela Šućur i Danko Miličević vratili su se u svoj rodni Doboj sa pokloničkog putovanja manastiru Ostrog, na kojem su po tropskim vrućinama za 11 dana prepješačili put dug skoro 400 kilometara.        Ovi mladi hodočasnici na put su krenuli 1. jula iz Doboja, pa preko Žepča, Sarajeva, Foče, Gacka, Pljevalja, Žabljaka, Čavnika i Nikšića pješačili su sve do Ostroga, gdje su se uoči Petrovdana poklonili moštima Svetog Vasilija.

        - Prvih nekoliko dana nije bilo problema i pješačili smo oko 50 kilometara dnevno, ali posljednja tri dana smo išli manje nego što smo planirali jer sam imala zdravstvenih poteškoća. Jedan dan sam imala temperaturu, a dobila sam i žuljeve, pa sam od Istočnog Sarajeva poklonički put nastavila u papučama - kazala je Šućurova.

         Ipak prema riječima mlade Ljebljanke ništa, pa ni bolovi koje je osjećala nisu je mogli spriječiti da ostvari svoj san i pješice stigne do Ostroga.

        - Uprkos žuljevima uspjela sam da od donjeg do gornjeg manastira hodam bosa - rekla je Irela.

         Danko dodaje da izuzev nekoliko žuljeva nije imao problema.

         Danko i Irela kažu da su zaboravili na sve teškoće u putu kada su došli na Ostrog.

        - Srdačno smo dočekani. Jedna monahinja nam je rekla da od kad je u službi nije čula da je neko pješke prešao toliki put da dođe do Ostroga - ispričao je Danko.
 

D. D.        


 

Izvor: Glas Srpske