Obilježena hramovna i slava opštine Stanari

U Stanarima je danas svečano obilježena krsna slava ove opštine Sveti apostol i jevanđelista Marko  Markovdan, kao i crkvena slava Spomen-hrama Vaskrsenja Gospodnjeg, koji je u izgradnji.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić je u ime Vlade Republike Srpske čestitao žiteljima Stanara današnji praznik, istakavši da je od osnivanja ove opštine dosta toga urađeno i da najmlađa lokalna zajednica u Srpskoj ima svijetlu budućnost.

Ja se nadam da će uz podršku Vlade Srpske lokalna zajednica znati da iskoristi sve raspoložive pogodnosti kako bismo imali još razvijeniju opštinu i sređne ljude, izjavio je Bogdanić.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa područja Stanara Goran Jerinić najavio je intenziviranje radova na nastavku izgradnje Spomen-hrama Vaskrsenja Gospodnjeg.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panič izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radom male ali operativne administracije koja je stvorila sve preduslove za razvoj privrede, zapošljavanje, ulaganje u poljoprivredu, socijalna davanja, povećanje učeničkog i studentskog standarda, te brigu za boračke kategorije.

Predsjednik Skupštine opštine Ostoja Stevanović ističe da je ova institucija održala dvanaest sjednica tokom kojih su usvojeni važni dokumenti neophodni za razvoj ove lokalne zajednice.

Stevanović je najavio i nastavak izgradnje i modernizacije putne infrastrukture, kao i izgradnje priključka na auto-put.

On je naveo da je za zbog unapređenja primarne zdravstvene zaštite u proceduri kupovina objekta EFT grupe za izgradnju Doma zdravlja, kao i osnivanje novog javnog preduzeća za turizam, sport i informisanje.

Na današnjoj svečanosti, pored brojnih zvanica, prisustvovao je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavko Gligorić i član Odbora za finansije i buđet Narodne skuštine Srđan Amiđić.
 

Izvor: SRNA