Dodik: U Doboj će biti uloženo 1,3 milijarde evra

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras da će tokom nekoliko narednih godina u Doboj biti uloženo oko 1,3 milijarde evra, čime će ovaj grad postati jedno od najveših gradilišta u Republici Srpskoj i regionu.

Podsećajući na izgradnju autoputeva, termoelektrane u Stanarima i hidroelektrana na reci Bosni, Dodik je istakao da Doboj zaslužuje ovakav prosperitet, s obzirom da je veliko putno i železničko čvorište te strateško mesto u Srpskoj.

Predsednik Srpske je otvarajući rekonstruisani hotel "Park" u centru grada, poručio da je upravo ova građevina dobar vesnik svega što Doboj očekuje u perspektivi.

Dodik je čestitao na uspešnom okončanju petnaestomjesečne rekonstrukcije nekadašnjeg hotela "Bosna", u koji je uloženo pet miliona evra, a investitor je Boro Bjelošević, vlasnik preduzeća "Ozren-turist"

Osim Dodika svečanom otvaranju jedinog hotela u Doboju prisustvovali su i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije, načelnik opštine Doboj Obren Petrović i poslanik SNSD-a u parlamentu Srpske Uroš Gostić.


izvor informacija:

 
 
www.pressrs.ba
autor: dragec