Saobraćajna nesreća u Stanarima

Lazar Nikolić (65) iz Dragalovaca, opština Doboj, je poginuo, a njegov sin Slađan Nikolić (38) i sedamnaestogodišnja N.M. su teško povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći koja se juče oko 9.40 dogodila u mjestu Stanari, na regionalnom putu Doboj - Prnjavor.

 

U ovoj saobraćajnoj nesreći lakše su povrijeđeni trudnica Suzana Jerinić (25) iz Stanara i Miodrag Božić (29) iz Dragalovaca.

Zoran Matković, ljekar na Odjeljenju hirurgije dobojske Opšte bolnice "Sveti apostol Luka", izjavio je da je sedamnaestogodišnjakinja upućena na Kliniku za neurohirurgiju banjalučkog Kliničkog centra.

"Kod nas je dovežena u besvesnom stanju, spontano je disala, ali hipotenziona, životno je ugrožena, intubirana je u prijemnoj hirurškoj ambulanti", kazao je Matković.

On je dodao da je Slađan Nikolić, koji je zadobio povrede grudnog koša, zadržan u bolnici, da je njegovo stanje stabilno i da nije životno ugrožen.

"Nismo uočili za sada prelome, ima jake bolove u povređenom području, stabilan je za sada, ne sjeća se detalja povređivanja, čekamo neurologa, verovatno se radi o potresu mozga", rekao je Matković.

Miodrag Božić, koji je lakše povrijeđen, prema informacijama iz dobojske bolnice, nije zadržan u ovoj zdravstvenoj ustanovi, dok je Suzana Jerinić obavila pregled kod ginekologa.

Stradali Nikolić bio je suvozač u automobilu pežo, koji je vozio njegov sin Slađan, dok se maloljetna N.M. nalazila na zadnjem sjedištu auta. Jerinićeva je upravljala automobilom pasat karavan, a na mjestu suvozača je bio Miodrag Božić.

"Do saobraćajne nesreće je došlo kada je vozač pežoa, koji se kretao iz pravca Doboja, najvjerovatnije usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u drugu kolovoznu traku, kojom se u tom momentu iz suprotnog pravca kretao pasat karavan", navela je Ljerka Stanimirović, portpatrol CJB Doboj, te dodala da će tačan uzrok ove saobraćajne nesreće biti poznat nakon vještačenja.

Mještani Stanara navode da se na dijelu regionalnog puta koji prolazi kroz ovo selo često dešavaju saobraćajne nesreće, te tvrde da put nije dovoljne širine, da ni most, u čijoj blizini se dogodila i jučerašnja nesreća, nije adekvatno sagrađen.

"Prije četiri godine na ovom mostu su poginula dvojica mladića. Ovdje se mnogo saobraćajnih nesreća dešavalo. U prethodnih četiri, pet godina stradalo je sedmoro, osmoro ljudi. Nije samo uzrok guma, nepoštivanje saobraćajnih znakova, nego i ovaj pijesak koji neko posipa. Vozač sam 30 godina, nema gore dionice puta od Rudanka - Prnjavor, ali nema para, pa su putevi širine dva i po metra, dva se vozila ne mogu mimoići", kaže Milorad Lazić, mještanin Stanara.

izvor: Nezavisne novine
 

autor: dragec