Pomoć postradalim od poplava u Bijeljini

Svi smo svjedoci katastrofalnih posljedica poplava koje su zadesile istočni dio Republike Srpske a posebno Semberiju.
što je najtragičnije, većina poplavljenih, već su preživjeli jednu golgotu 1992.godine i taman kad su snili novo gnijezdo, zadesila ih je nova katastrofa.

Osim njih, stradali su i mještani sela uz tok rijeka Drine i Save,svi oni uglavnom zive od djela svoih ruku, što znači da se bave poljoprivredom i stočarstvom a vodena stihija im je sve za sat-dva uništila.

Kako jedna nesreća ne ide nikada sama, zima koja je na pragu još će više otežati i onako tešku situaciju, jer samo Bog zna kako će uspjeti da isuše poplavljene kuće i stvari.

Imajuci navedeno u vidu parohija Osredačka i parohija Stupljanska sa nadleznim svestenikom-jerejom Radom Tanackovićem pozivaju sve vas draga braćo i sestre koji ste u prilici da svojim novčanim prilozima, ogrevom, ćebadima i hranom pomognete ovu akciju.

Sve informacije povodom ove akcije mozete dobiti kod nadleznog sveštenika-jereja Rade Tanackovića na telefon broj: 066 314 008.
Vjerujemo da ovaj nać apel neće ostati kao glas vapijućeg u pustinji nego da ce naići na razumijevanje, te da ćemo na djelu pokazati širinu svoga srca, saosjećanost sa onima koje je zadesila ova katastrofa.

autor: dragec